Vloeren

Eko Parket kan een breed scale aan kwalitatieve vloeren leveren en bij u leggen. U kunt hierbij denken aan, bamboe parket, lamel parket, traditioneel parket, plankenvloeren.

Bamboe parket
Niet alleen voor mensen die zich willen onderscheiden zijn onze stijlvolle bamboevloeren een origineel alternatief  maar ook qua duurzaamheid biedt bamboe een uiterst zinvol alternatief: bamboe in plaats van hout!
Al sinds 1995 zijn wij bij Eko Parket gespecialiseerd in bamboe vloeren.
Bamboe is geen boom maar een grassoort, die razendsnel groeit en daarbij ‘verhout’. Daardoor krijgt het speciale houteigenschappen die zeer gunstig zijn voor, bijvoorbeeld, toepassing in vloeren. Zo is bamboe zeer hard en bijzonder stabiel (geringe werking als gevolg van verandering in vochtomstandigheden). In tegenstelling tot sommige houtsoorten loopt bamboe geen gevaar, er vindt namelijk geen kaalslag plaats omdat alleen de oude planten (ca. 5 jaar oud) worden gekapt. Doordat bamboe zo snel groeit (in het groeiseizoen tot 50 cm per dag!) is de aanwas enorm en het is zelfs zo dat door de kap van de oudere planten, de rest van het bos meer licht en energie krijgt om te groeien. Er zijn wereldwijd meer dan 1500 bamboesoorten, maar er is maar één die echt geschikt is voor de productie van vloeren. De officiële naam is ‘Phyllostachys pubescens’ en deze bamboe groeit in China (waar deze soort ‘Moso’ wordt genoemd). De Moso bamboe groeit daar op verantwoord beheerde plantages.

Traditioneel parket
Eko Parket is gespecialiseerd in het leveren en vakkundig leggen van traditionele parketvloeren. Onder traditioneel parket, ook wel tapis genoemd, verstaan we onze ambachtelijke vloeren die op een ondervloer gelijmd en vastgespijkerd worden. Daarna worden deze vloeren ter plekke geschuurd en afgewerkt met een impregneerolie of lak naar keuze.
Traditionele vloeren worden meestal in klassieke patronen zoals visgraat of blokpatroon gelegd. Bij deze vloeren is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een zogenaamde “band en bies” rondom te maken.
Steeds populairder worden de getrommelde traditionele vloeren. In plaats van geschuurd worden deze vloeren van tevoren getrommeld zodat een verouderde antieke uitstraling ontstaat.
Het leggen van traditioneel parket is een zeer arbeidsintensief en professioneel werk.
Met onze ambachtelijke achtergrond en jarenlange ervaring bent u voor dit type vloeren bij Eko Parket op het goede adres.

Lamel parket
Het moderne zogenaamde lamelparket bestaat uit drie lagen hout die onder een hoek van 90 graden met elkaar verlijmd zijn. Hierdoor ontstaat een zeer stabiel product met weinig uitzet of krimp van het materiaal omdat de verschillende lagen elkaars werking opheffen.
Lamelparket kan zwevend gelegd worden en is een kant en klaar product dat in de fabriek geschuurd is en afgewerkt met een lak of impregneerolie. Hierdoor is het ook uitermate geschikt is om zelf te leggen. Nog makkelijker wordt het met de Eko Parket “zelflegservice”

Ekoparket · info@ekoparket.nl · tel: 0174-226330 / 06-13622523 /